Wie is Guurtje Schermer?


Guurtje Schermer

Jarenlang ben ik als psycholoog werkzaam geweest bij basisscholen, speciale scholen en vervolgonderwijs, waarbij ik kinderen, ouders en leerkrachten begeleidde bij allerlei soorten problematiek.

Ik ben registerpsycholoog NIP* Kinder & Jeugd en registerpsycholoog NIP Gezondheidszorg. Ik voltooide de opleiding Unitieve Psychotherapie, ben gediplomeerd video Interactie begeleider en specialiseerde me in oplossingsgericht werken met ouders en kinderen en in rouw- en verliesverwerking bij kinderen.
Daarnaast heb ik in het verleden een klassieke zangopleiding voltooid aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, speel ik in mijn vrije tijd graag toneel en ben moeder van een inmiddels volwassen zoon.

Vanuit een sterke betrokkenheid bij kinderen probeer ik op een persoonlijke manier met hen contact te leggen. Het contact met kinderen vind ik inspirerend; steeds weer word ik geraakt door hun puurheid en levenskracht. Ik heb plezier in het speels omgaan met kinderen en gebruik soms ook muziek of stem als ingang.

*N.I.P.: Nederlands Instituut van Psychologen

icon