Wie is Guurtje Schermer?


Kinderpagina

Bijna alle kinderen zitten wel eens met een probleem of maken zich ergens zorgen over. Meestal gaat dat van zelf weer over, maar soms duurt het langer en heb je er echt last van.
Als je daar wat aan wilt doen, dan kun je bij mij in therapie komen. Je kan dan bij mij in de speelkamer komen spelen, knutselen, tekenen, naar een verhaal luisteren of zelf iets meenemen. Wat je maar wilt. Natuurlijk kun je ook gewoon praten en vertellen wat je dwars zit.
En we kunnen dan samen een plan maken hoe je het anders kan gaan aan pakken.

Kinderen zitten soms met problemen zoals:Speelhoek

De eerste keer praat ik meestal samen met jou en je ouders. Jullie kunnen dan vertellen wat er aan de hand is en wat jullie willen veranderen. Soms komen jij en je ouders daarna nog een paar keer samen. Of je komt een aantal keer alleen.

Als je nog meer wil weten kan je me altijd mailen of bellen op het telefonisch spreekuur.

Jongerenpagina

In de middelbare schoolperiode kom je allerlei vragen tegen zoals: wie ben ik, waar ben ik goed in, waar hoor ik bij, wat vinden anderen van mij?

Veel jongeren zitten wel eens met een probleem: het loopt niet zo lekker thuis, op school of met je leeftijdgenoten. Vaak kom je daar zelf wel weer uit, maar het kan ook zijn dat je er echt last van krijgt.

Het kan bijvoorbeeld gaan om:meisje ongelukkig

Als je daar zelf niet goed uitkomt en er wat aan wilt gaan veranderen, kan ik je misschien helpen. Je hoeft echt niet alles in je eentje op te lossen! Je kan er met me over praten, dat kan soms al erg helpen. En als je liever niet praat, kunnen we ook dingen doen om het wat helderder te krijgen. Bijvoorbeeld een spel of iets creatiefs of een rollenspel; het gaat erom dat jij je er prettig bij voelt. We kunnen samen bedenken hoe je de dingen handiger aan kan pakken.

De eerste keer heb ik meestal een gesprek met jou en je ouders samen of met jou alleen als je dat liever wilt. Je kan dan vertellen wat er aan de hand is en dan kijken we samen hoe ik je het beste kan helpen.
Het kan zijn dat we besluiten om daarna nog een aantal gesprekken te doen samen met jou en je ouders.
Het kan ook zijn dat jij daarna liever alleen bij mij komt. En dan bespreken we samen hoe we je ouders erbij blijven betrekken.

Vanaf 16 jaar kan je je zelfstandig aanmelden.

Als je nog meer wil weten, kan je me altijd of bellen op het telefonisch spreekuur.
En als het je dan wat lijkt, maken we een afspraak voor een eerste gesprek.

icon