Voor wie?


Iedereen zit wel eens niet zo lekker in zijn vel. Dit kan een korte periode zijn en vanzelf weer overgaan. Als het langer duurt kunnen het kind of de jongere en diens omgeving er echt last van krijgen; ouders/school gaan zich zorgen maken. Soms is er een duidelijk aanwijsbare oorzaak zoals bijvoorbeeld echtscheiding, een ingrijpende gebeurtenis of het overlijden van een dierbaar persoon. Soms is het helemaal niet duidelijk waarom het niet zo goed gaat met het kind of de jongere.

Het kind kan last krijgen van allerlei problemen, waardoor het uit balans dreigt te raken en geremd kan worden in zijn ontwikkeling. Het kan bijvoorbeeld gaan om:Peuters liggend op gras

De adolescentie is een woelige periode, waarin de jongere allerlei vragen tegenkomt zoals: wie ben ik, waar ben ik goed in, waar hoor ik bij, wat vinden anderen van mij? Het proces van losmaken en tegelijkertijd de veiligheid van thuis nodig hebben is vaak spannend voor de jongere en diens omgeving. In deze fase kan de jongere uit balans raken; voor de ouders kan het dan moeilijk zijn om contact te blijven houden.

icon